Ladda ner

Checklista för en bättre ekonomi 2020

2019 var ett år med gasen i botten, där både börserna och Opti-portföljerna gick mycket bra. Portföljen Opti 9 (högst risk) gick som exempel upp +26,3 %. Du kan läsa hela vår sammanfattning av året som gick här.

Det återstår att se hur 2020 blir, och sanningen är att varken vi eller någon annan expert faktiskt vet. Vi vet däremot att det är ett bra tillfälle att fundera lite extra på om ditt hus är i ordning för det nya året.

Därför har vi tagit fram en checklista som kan ge dig en ännu starkare ekonomi 2020. Den är som följer:

1) Har du ett långsiktigt sparande, där dina pengar investeras med mycket hög riskspridning och till en låg avgift?
2) Har du ett månadssparande?
3) Har du under året till exempel fått högre lön, så du kan öka på ditt sparande?
4) Om du gjort allt ovan och har en familj, är deras ekonomiska framtid i samma goda skick som din? Har ni startat långsiktiga sparanden åt barnen?

Låter det krångligt? Inte alls! Vi skapade Opti av precis den anledningen – för att göra det enkelt. Du kan starta eller höja ditt sparande på bara några minuter, nu direkt i appen.

Vi hoppas att dessa frågor, och vi på Opti, kan hjälpa dig till ett 2020 där du bygger en ännu bättre ekonomi åt dig själv och dina kära!

Allt det bästa,
Ann, Jonas & hela Opti-teamet


Kom bara ihåg att det i slutändan är smart matematik, inte magi. Historisk värdeökning är inte en garanti för framtida värdeökning, pengar som placeras i fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det belopp som du satt in.