Ladda ner

Vill du bygga Opti med oss, som back-end utvecklare?

Vi vill att du blir den fjärde personen i vårt växande back-end team. Du kommer att jobba med Gustav och Sergei, två mycket seniora back-end utvecklareoch vår nya supertalang Adrian. Och i viss mån även med Hannes, Are (Andreas) och Oskar som jobbar med apparna och webben, vilka nyttjar det du bygger. Och Louise för kundkontakt, och Ann för finans. Gemensamt för oss alla är att vi är stolta över vad vi gör, och jäkligt duktiga på det. Det tror vi att du också är.

Du har några års erfarenhet och är duktig på Go, eller något närliggande språk. Dina dagar kommer fyllas av att designa och utveckla services för vår portföljförvaltning och dess kringtjänster, vilket kommer utmana dig sett till krav på skalbarhet, felfrihet/felhantering och IT-säkerhet. Du kommer även att underhålla och felsöka ett distribuerat back-end, med alla utmaningar det innebär.

Dessutom hoppas vi att du har erfarenhet, eller i alla fall stort intresse av att kombinera utvecklingen med data science - du är intresserad av att förstå människors beteende. Praktiskt skulle den delen av jobbet innebära att bygga lösningar och verktyg för att utvinna information ur strukturerad data, för analys och beslut. Här bjuder rollen istället på andra utmaningar: Att bygga system som hjälper dig och oss att förstå människors beteende, för att se hur vi bättre kan hjälpa våra kunder att bättre hjälpa sig själva.

Rollen har tydligt sin tyngd mot back-end utveckling, men förmåga att även axla data scientist-rollen under en del av din tid är mycket meriterande.

Meriterande är om du har erfarenhet av Apache Cassandra, Elasticsearch, meddelandekösytem, containerteknik och orkestrering med Kubernetes.

Varför ska du söka till oss?

Vi tror att du är en person som älskar att lösa problem. Du vill skriva kod som är hållbar, skalbar med säkerhet i det första rummet. Du vill bygga produkter som gör skillnad, både nu och i framtiden samt har en direkt positiv påverkan på människor och deras liv.

Låter det här som spännande utmaningar för dig?

Vi tror att finansindustrin behöver förändras: Släppa den gamla attityden, börja sätta kunderna först och erbjuda sunda tjänster som man verkligen kan lita på. Håller du med? I så fall kanske du vill börja jobba med oss.

Opti är en digital kapitalförvaltare. Vi var först i Sverige med att få tillstånd för så kallad ”robotrådgivning”. Vi är oberoende från bankerna och erbjuder den förmögenhetsförvaltning de länge gjort till enbart just förmögna. Men hos Opti är man välkommen oavsett hur mycket pengar man har, och får dessutom något bättre än på banken. För vi startade Opti för att vara allt gammelindustrin inte är: Vi behandlar alla kunder lika, har tydliga och låga avgifter, och finns med på hela resan för att hjälpa våra kunder att lyckas spara till Det Där Beloppet som de bara drömt om.

Vi är ett teknikbolag, startat av tekniker. Vi gör all utveckling själva så att vi kan nå fler kunder, till ett bättre pris och med bättre produkter. Pröva gärna vår app, Opti, så ser du själv. Den har idag över 250 000 nedladdningar, snittar 4,6 av 5 i betyg och ligger för jämnan före tre av fyra storbanker på appbutikernas topplistor.

Låter vi som ett jättebolag? Inte direkt. Vi är ett litet bolag med stor påverkan. Elva personer för att vara exakt. Trots det har vi flera tiotusentals kunder och förvaltar mångmiljardbelopp. Och vi växer, jättesnabbt. Hur går det ihop med så få personer? Du vet redan svaret: tack vare bra teknik.

Annat relevant

Vi jobbar vanligtvis från vårt härliga kontor på Kungsholmen i Stockholm, och ger oss själva samtidigt god flexibilitet att jobba hemifrån när det så passar oss. Alltså inte bara ”i dessa tider”.

Vi trivs ihop, och personkemi är viktigt. Med det sagt har vi väldigt olika personligheter och erfarenheter – vi skulle vilja att det blir ännu bredare!

Om ditt mål är att få så hög lön som möjligt så är det bättre att söka dig till någon konsultbyrå. Opti betalar inte bäst. Vi tar alla ut löner som är höga nog för att man inte ska välja bort oss på grund av lönen, men låga nog för att ingen ska välja oss för lönen.

Vi har dock något som bolaget med den där höga lönen aldrig kan erbjuda: Utöver flexibilitet och ansvar, att bygga något vi älskar, och få påverka människors ekonomi till det bättre så har alla av oss även delägarskap i Opti. Vi tror nämligen på att man ska äga det man bygger. Den möjligheten finns även för dig, förutsatt att du motiveras av det.

Hur du ansöker

Skicka ditt CV och en länk till ditt GitHub-konto till mig på jonas [at] opti.se. Lägg gärna in någon kort rad om dig själv med 🙂

Vi ser fram emot att höra ifrån dig!

Mvh,
Jonas
VD och grundare