Ladda ner

Fondsök direkt i appen, 10 000 nedladdningar, och snart portföljer

Hösten smyger sig på, börsen går upp och räntorna går sidledes: Ett bra tillfälle att påminna oss om att svängningar, såväl upp som ner, är lika naturliga som säsongerna.

Vi fortsätter att jobba stenhårt för att du ska kunna få ett lika bra sparande som de mest förmögna – fast till ett mycket lägre pris. Här är tre stora nyheter!

Hitta bästa fonden i Opti

Sök och jämför bland alla 3 600 fonder

Har du försökt jämföra en fond innan du köper den? Eller velat visa vännen hur det verkligen står till med hans gamla Sverigefond?

Ni frågade, vi byggde: Nu är det möjligt att söka upp och jämföra vilken fond som helst, direkt i appen. Logga bara in, och underst i din fondlista så hittar du "Sök andra fonder". Där kan du söka upp samtliga 3 600 fonder som vi och våra system gör en oberoende granskning av.

Vad vill du att vi ska bygga härnäst? Skriv gärna till feedback@opti.se!

Opti med i Dagens Industri augusti 2017

Magkänslan gav 10 000 nedladdningar och 2,5 miljarder kronor

Opti föddes ur en dålig magkänsla av att det som banken sa till oss kanske inte riktigt stämde...var den där fonden verkligen så billig och bra?

Det verkar som att vi är många som har samma dåliga magkänsla. För nu, knappt fem månader efter vi lanserade, har en god bit över 10 000 personer hittat appen. Totalt har 2,5 miljarder i sparande granskats och vi kan se att många fonder byts, antingen av oss eller av er själva (bra jobbat!).

Det har också lett till att några av de bra fondbolagen börjat ringa för att diskutera sänkta avgifter för er...och till att de mindre bra ska börja ringa upp och ifrågasätta oss. Men det är okej – det är er vi jobbar för!

Oberoende rådgivning och portfölj i Opti appen

Det börjar dofta höst...och portföljer

Att byta till liknande fast bättre fonder är bra. Men vad gör man om den typen av fond inte passar en? Eller om man ska starta ett nytt sparande?

Många har frågat, och vi har så sakta börjat berätta mer om portföljverktyget som vi har utvecklat i över två år, och som snart släpps.

Spännande, hur fungerar det?

Jo, genom att du besvarar ganska många (men väldigt enkla) frågor om din ekonomi så lär sig systemet två saker: (1) Hur riskfyllt sparande du skulle kunna klara av, och (2) hur riskfyllt sparande du faktiskt är bekväm med.

Baserat på det bygger vi både smarta och personliga portföljer. De består av många olika fonder – inte bara aktie- och räntefonder – utan fonder som innehåller många fler olika tillgångslag. Varför? Jo, för de olika typerna av fonder brukar gå upp och ner i värde vid olika tillfällen. Därmed jämnar deras rörelser ut sig så att risken sänks jämfört med om du bara äger en enklare blandning av aktier och/eller räntor.

Finans + matematik = bättre sparande.

Det ger en sund och personlig portfölj, och du får lära dig varför den fungerar så bra som den gör. Sen kan du antingen köpa och underhålla den själv, eller låta oss se till att allt både blir – och förblir – bra.

När? Som alltid tycker vi att "rätt" är viktigare än "snabbt". Men nu är det verkligen väldigt nära.

Onwards & upwards!
Jonas & Ann