Ladda ner

Milstolpe! Vi är redan 10 000 st som bryr oss om våra fonder

Ibland går saker fort, ibland långsamt. Jag har hunnit vänja mig vid det senare; långsamt brukar vara det vanligaste när man försöker bygga något nytt. Men som omväxling bjöd sommaren på hastighet.

Vi är nu 10 000 personer som laddat ner Opti, vilket även DI fångade upp! Det trots att det bara är fyra månader sedan vi lanserade officiellt. Och tillsammans har vi granskat 2,5 miljarder av vårt sparkapital – tillräckligt mycket för att till och med en bank ska börja lyssna när vi säger att deras fonder är dyra (något vi också märkt under sommaren).

Det värmer att ni bryr er, och att ni väljer Opti. Vi tror att det är på grund av vårt oberoende från bankerna, och för att vi försöker göra saker både sanna, förståeliga och vackra. Men det är svårt att veta, så berätta gärna!

What's next? Stora saker – kanske det största vi gjort.

En sak vi hört från användare är att man ibland inte vill jämföra en fond mot en liknande fond. Istället vill man kanske starta ett nytt sparande, anpassat efter ens egen ekonomi. Ungefär som att släppa bagaget och kunna börja om på nytt.

Och det är precis vad vi lanserar senare i år. Ett verktyg som genom frågor och data förstår din ekonomi, och utifrån det föreslår de bästa fonderna, optimerade i urval och kombination så att deras risk och möjliga avkastning kompletterar varandra. En portfölj, som man hade sagt på finansspråk.

En liten hemlighet är nog på sin plats… Vi började faktiskt utveckla vårt portföljverktyg redan 2015. Den 22 april 2015 satte jag faktiskt själv in hela mitt sparkapital i en tidig alfa-version av vår portfölj, då bara en Excel-modell. Något som jag är glad för idag.

För vissa saker tar som sagt tid. Bra saker. Och nu börjar vi äntligen känna oss redo att, senare i år, släppa vår portföljprodukt.

Tack för att du bryr dig,
Jonas