Ladda ner

Startskott för förändring

Hej, och kul att just du hittat vår nya webbsida och denna första bloggpost! Varför, undrar du? För att vi gör något som vi tror är lika viktigt för dig som det är för oss. Men innan jag berättar mer om det så ska jag backa lite.

Opti föddes för lite mer än ett år sen. Vi är ett ungt företag i en gammal industri, och vi tror att det är precis vad som behövs. För friska fiskar har svårt att leva i stillastående vatten. Och ibland behöver någon med ett nytt perspektiv titta på samma pusselbitar.

För ungefär fyra år sen började jag fundera på samma sak som du kanske gör nu: Hur ska jag bäst spara de pengar jag har? Vem kommer säga vad som är bäst för mig, och inte för dem själva? Jag hann betala för personlig rådgivning, först hos en storbank och sen hos en privat firma. Det var en dyr lektion men den lärde mig viktiga saker om vad som idag driver den finansiella industrin, hur andra tjänade pengar på mitt sparande men också vad som faktiskt var bra för det. För det fanns mycket bra och mycket dåligt där ute.

Opti finns för att lyfta fram det bra. För att göra det förståeligt. Och för att göra det tillgängligt för både dig och oss andra som inte kan eller inte vill betala för dyra rådgivare. Det är därför det är så viktigt att vi är oberoende och inte tar emot pengar från banker eller fondbolag. Vi vill nämligen inte ha incitament att göra något annat än vad vi tror är bra för dig, och bara dig.

Ja nu märker du att jag säger ”vi” igen. För Opti kan inte byggas av en stark vilja, men däremot av fem. Vi har väldigt olika kunskap, men delar synen på problemet med industrin samt viljan att försöka lösa det. Ann var 24 år på bank och då ansvarig för flera av Sveriges största fonder. Gustav byggde sina första IT-system vid samma ålder som jag byggde lego. Anders är en av bara 98 personer i Sverige med världens tyngsta certifiering för finansiella analytiker, CFA. Hannes designar och programmerar de där upplevelserna som är så snygga att du får gåshud. Och jag...ja jag gillar att ta svåra, dyra saker och göra om dem till enkla och tillgängliga.

Det är vi fem som tillsammans bygger Opti. Och vi ska göra allt för att hjälpa den här industrin att tänka mer på dig och mindre på sig självt.

Mer komma skall, håll dig uppdaterad!

Allt gott,
Jonas

PS. Tycker du att vi gör något bra? Berätta gärna för andra och följ oss på Facebook och Twitter. DS.