Ladda ner

Sveriges första robotrådgivare söker två rebeller som vill annorlunda

UPDATE: Efter enormt intresse och nästan 100 ansökningar så har vi haft turen att hitta båda våra två nya kollegor, tillika rebeller, tillika superstjärnor. Det känns SÅ roligt, och vi är stolta och hedrade över möjligheten att få bygga Opti tillsammans med dem! Mer om dem framöver.

Men dessvärre betyder det även att vi fyllt alla öppna positioner, iallafall i dagsläget. Men om just du är riktigt duktig på just det där som du tycker att vi behöver så ska du självklart höra av dig ändå. Just do it.


Vi tror att finansindustrin behöver förändras: Släppa den plastiga attityden, börja sätta kunderna först och erbjuda tjänster som man kan lita på. Håller du med? I så fall kanske du vill börja jobba med oss.

Opti är en oberoende rådgivare och kapitalförvaltare. Vi var först i Sverige med att få tillstånd för så kallad ”robotrådgivning”. Våra intäkter kommer enbart från våra kunder, vi ger tillbaka 100 % av provisionerna till dem, och vi har inga dolda avgifter. Som investerare har vi valt långsiktiga familjer med hjärtat på rätt ställe. Vi är ett teknikbolag som gör all utveckling själva så att vi kan nå fler kunder till ett bättre pris och med bättre produkter. Pröva gärna vår iOS-app, Opti, så ser du. Allt fler börjar hitta den! Idag är vi sju personer, och växer.

Vem är då du? Vi söker nu två nya kollegor: en finans/kundexpert, och en jurist med smak för mer.

Chief Client Officer, the builder with the big heart

Du skulle kunna vara vår blivande CCO, med ansvar för de kunder som har en mer omfattande och ofta komplex ekonomi. Du hjälper dem att få ett bättre sparande, bättre förståelse för det, och till lägre avgifter.

Rollen kommer initialt att innebära mycket nyförsäljning, troligen genom relationsbyggande för att få fram vad vi står för. Du kommer ha ansvar för att bygga upp det här affärsområdet med oss, du motiveras av att göra det, och har kanske även ett intresse av att i framtiden leda fler inom det. För att lyckas har du stor frihet samt nära stöd av mig (Jonas, VD) och Ann Grevelius (styrelseordförande).

Troligen har du:

  • Erfarenhet av finansiell rådgivning med både försäljning och löpande kundansvar, med mycket goda resultat. Du är även nyfiken på hur ett sådant arbete kan moderniseras med hjälp av teknik.
  • Arbetat 2–5 år i en liknande roll, men söker nu större frihet och ansvar och vill utvecklas i en entreprenörsdrien miljö.
  • God förståelse för finans från utbildning eller erfarenhet, samt en vilja att vid behov ta din kunskap till nästa nivå med hjälp av vår finansiella analytiker (Anders, CFA).

Absolut viktigast är dock att du är driven att nå resultat, delar våra värderingar och motiveras av att det verkligen blir en bra tjänst och upplevelse för kunden!

Legal & Compliance Officer – with cherries on top

För vår andra roll söker vi en jurist som skulle tycka om att få blanda lag med affärsutveckling. Vi söker nämligen en ansvarig för everything-legal. Men vi tror det i dagsläget kommer ta ungefär halva din tid, och resterande tid vill vi att du motiveras av att få praktisera hur man med smarta drag skapar tillväxt i ett ungt företag.

Det är alltså en roll med mycket variation. En vecka kan röra översyn av regelefterlevnad i produkt och verksamhet, riskhantering eller rapportering till FI/EBA. Nästa vecka har du ansvar för att nå ett partnerskap med en organisation - eller någon helt annan master plan för tillväxt som du själv fått arbeta fram. Som stöd för det legala har du externa experter inom riskhantering och regelefterlevnad, och förväntas således inte vara expert på allt. Du kommer även att arbeta nära mig (Jonas, VD), samt för vissa saker rapportera direkt till styrelsen.

Vi tror att du:

  • Har studerat juridik.
  • I 2–5 år jobbat med relevanta regelverk på en juristbyrå, alternativt ett finansiellt företag eller ett företag som erbjuder finansiella stödtjänster.
  • Är insatt i Lagen om Värdepappersmarknaden och MiFID2, och kanske även PSD2, GDPR mm. Meriterande är om du även känner dig bekväm med finansiell rapportering.
  • Har ett intresse för företagande och hur man driver och växer ett bolag, samt en motivation att få syssla med det genom faktisk dealmaking.
  • En bonus är om du även känner dig bekväm med företagsekonomi.

Vi tror helt enkelt att du är en driven, snabblärd jurist som inte vill fastna i böckerna. Istället vill du få stor frihet och kunna ha direkt påverkan på tillväxten i ett ungt företag under en spännande period.

Vad du finner är ett högpresterande team som bevisat att de kan bygga framgångsrika bolag och miljonanvändar-produkter – alltid med kunden i fokus.

Låter det intressant? Då är det kanske dig som vi söker. Hör av dig så tar vi reda på det tillsammans:

Jonas Hombert, VD
jonas@opti.se