Ladda ner

Ann gästar Börshajens nya podcast – ”tips från coachen”

Riktigt kul att vara med från start i Andra Farhads nya podcast-satsning! Vi pratar om viktiga val i livet och såklart om sparande och fonder.

Mina allra viktigaste spartips som jag tar upp är:

1) Börja spara: Det är inte beloppet från start som är de viktigaste, utan att faktiskt komma igång. Nu, direkt.

2) Börja månadsspara: Det klassiska uttrycket "många bäckar små..." gäller verkligen för sparande. Bestäm dig för ett månatligt belopp som passar din ekonomi och se till att det sedan dras från ditt konto direkt när lönen kommer in. Du kommer knappt att märka av det, men vips så kommer du att se att det växer. Både med själva sparbeloppen, men även med ränta-på-ränta-effekten ;)

3) Se till att du sparar i en diversifierad portfölj: Ett annat sant uttryck är att man ”aldrig ska lägga alla ägg i samma korg”, vilket verkligen stämmer när det gäller sparande. På Opti har vi lagt mycket stor vikt vid just diversifieringen i portföljerna och investerar i såväl aktier som räntor och råvaror.

Hos Opti får du allt-i-ett! Du laddar enkelt ned appen till din mobil, svarar på några frågor kring din ekonomi och syn på risk, och får därefter ett skräddarsytt portföljförslag. Du kan sätta in engångsbelopp och månadsspara. Och du får en extremt väldiversifierad portfölj, som passar alla årstider. Dessutom till ett lågt pris – ungefär hälften av snittavgiften för en svensk aktiefond.

Lyssna gärna på mig i Börshajen-podden och varmt välkommen som kund hos oss på Opti!

Mvh,
Ann