Ladda ner

Nu släpper vi byten och hälsokoll av fonder på webbsidan

Det har nu gått drygt fyra månader sedan vi gjorde det möjligt att ladda ner Opti i App Store. Men då berättade vi bara om det för er som skrivit upp er som intresserade. Trots det har nu många tusen personer laddat ner och använt vår ”hälsokoll för fonder”. Det värmer! Och det bådar gott för allas våra fondsparanden.

Två av tre fondjämförelser har nämligen lett till goda besparingar: I snitt kostar den nya fonden hälften så mycket men är 95% lik. Det betyder att vi i Sverige skulle kunna spara 11 miljarder i fondavgifter, varje år![1]

Så vad händer nu?

Efter denna (ganska:) tysta testperiod är vi nu redo att faktiskt börja tala om att vi finns. Därmed lanserar vi nu två saker:

  • Byten i appen, för alla: Nu har alla möjlighet att byta fonder direkt i appen. Det kostar 145 kr om du vill att vi hjälper dig. Om du vill ha det gratis så kan du såklart även byta själv. (Gärna för oss, så länge du får en bättre fond!)
  • Hälsokoll på webbsidan: Många har skrivit till oss och undrat vad de kan göra om de inte har en iPhone, eller vill kolla upp en fond de inte äger. Som ett första steg har vi därför lanserat hälsokolls-delen som en webbsida. Jämförelser och byten finns dock fortfarande bara i appen. Ni hittar den här: opti.se/fonder

Nästa stora steg för oss är att till hösten vidga dagens jämförelsetjänst med digital rådgivning i appen, så att man kan få personliga portföljer skapade och omhändertagna av Opti. Det har alltid varit planen, och det var därför vi var först i Sverige med att söka och få tillstånd från Finansinspektionen för att göra rådgivning digitalt. Vi erbjuder det redan idag, och nu tänker vi göra det tillgängligt för alla.

Good stuff takes time. Vi för söker hålla fokus på att göra saker rätt snarare än snabbt, trots all ”fintech-yra” i media. Tack för att ni har samma tålamod som vi!

Allt gott,
Jonas

PS. Om du vill veta mer om varför det här är så personligt viktigt för oss bakom Opti, läs vår första bloggpost. DS


  1. Morningstar uppskattar att de totala fondavgifterna i Sverige är 34 miljarder per år, av vilka vi då skulle kunna sänka 2/3 till hälften = 11 mdr. I verkligheten vore besparingen troligen mycket högre, då en stor del av sparkapitalet ligger i fondkategorier där vi ser snittbesparingar på 75% eller mer. ↩︎