Ladda ner

SVT Rapport: Nu digitaliseras rådgivningen

I SVT Rapport kunde vi nyligen se hur digital rådgivning förändrar branschen, där även Opti var med. Härligt att allt fler ser förändringen som är på väg att ske.

Inslaget handlade om hur bankerna stänger ner allt fler kontor i takt med att fler tjänster blir digitala. Rapport lyfte speciellt fram finansiell rådgivning som nu är i en digitaliseringsfas, och hur naturligt det är att det sker.

Opti i SVT Rapport, oberoende rådgivning
Opti i SVT Rapport, bra fonder

Det är nog ingen större överraskning att vi håller med SVT Rapport om att utvecklingen är naturlig. Människor är fantastiskt duktiga på många saker, men att snabbt läsa och behandla stora mängder information är inte en av dem. Som exempel analyserar och omräknar Opti data för 3 600 fonder – varje dag. Det är något som hade varit omöjligt för en människa. Efter det ser vi dock till att mänskliga ögon granskar de relevanta förändringar som datorerna hittade. På så sätt kan datorerna få hjälpa men inte styra, vilket ger en bra balans.

Utifrån den analysen ger vi en ”hälsokoll” av de fonder som en användare sparar i privat. Fokus läggs på det som forskningen visat ger ett långsiktigt bra resultat: Låga avgifter, god riskspridning och en god förmåga att följa marknaden. Förhoppningsvis har du redan bra fonder, och om inte så visar vi jämförelser med topp-3 liknande fonder som vi bedömer mest troliga att gå bra i framtiden.

Sparar du i rätt fonder?
Osäker? Se till att få dem testade i appen, det är gratis!

Tack SVT för att ni belyser förändringen som är på väg att ske! Vi tror att den kommer hjälpa oss sparare till billigare fonder med en bättre riskspridning. Och fler rådgivare som, likt Opti, är oberoende från bankerna och fondbolagen.

Mvh,
Jonas