Ladda ner

Nya Opti: Barnspar, ingen minsta insättning och ännu enklare

Man är klar när något är perfekt, och dit har vi inte nått ännu. Men idag har vi tagit ett stort steg i rätt riktning! Nu lanserar vi nämligen en ny version av Opti, och då med tre stora nyheter:

Barnspar

Glöm sparkontot! Ge ditt barn en bättre framtid genom att spara i Sveriges bredaste portföljer. Nedan kan du läsa varför det är så viktigt.

Ingen minsta insättning

Nu kan du starta portföljer som enbart har ett månadssparande.

Enklare, tydligare, bättre

Appen har fått en helt ny navigation som gör det lättare för dig att se och ta hand om hela ditt sparande.

Så tune in, turn up och testa nya Opti! Du är 5 min ifrån att ha ett sparande som är 100% oberoende – ett sparande som du kan lita på.

PS. Android närmar sig med stormsteg. Håll ut, vi har inte glömt er! DS.

Opti barnspar

Barnspara i en portfölj, inte på ett sparkonto – läs varför

Hälften av allt barnsparande i Sverige sker i sparkonton, utan varken ränta eller tillväxt. Hemskt tycker vi.

Varför? För barnet går miste om hundratusentals kronor. Som exempel: Om du sparar 1000 kr/mån i 18 år så är det 216 000 kr. Om du istället hade investerat dessa pengar i en balanserad portfölj är det förväntade slutvärdet ca 450 000 kr – en skillnad på +234 000 kr! [1] [1:1]

Så gör ditt barn en tjänst och spara i en riktigt bra portfölj med en rimlig avgift istället – det gör skillnad. Med Opti är du igång på 5 min.

Portföljer: Nu med 0 kr i minsta insättning

Ibland vill man komma igång med sitt månadssparande utan att – well – redan behöva ha ett sparande.

Därför har vi nu tagit bort så att ingen minsta insättning krävs när man öppnar en Opti-portfölj (var tidigare 2 500 kr). Vi rekommenderar dock fortfarande en sådan minsta insättning för att portföljen då får en bättre riskspridning direkt.

Opti ännu enklare

En ännu enklare app, för att ge dig ännu bättre koll

Opti har blivit större och större. Appen kan göra så otroligt mycket mer idag än för bara ett år sedan – och vi har fortfarande bara börjat!

Men med storlek kommer även behov av mer struktur.  Därför har vi nu gjort det enklare att hitta i appen genom en ny navigation som skiljer på din Opti-portfölj, ditt övriga sparande på andra banker samt övriga funktioner.

Det kommer göra det enklare för dig att hålla koll på och förbättra ditt sparande. Pröva gärna och berätta för oss vad du tycker!


Det tar tid att göra saker riktigt bra. Vi är tacksamma för att vi har så många tålmodiga personer som gillar vad vi gör och hjälper oss nå dit – tack!

För Opti växer upp: Portföljen med högst risk har gått upp nästan +7% sedan lanseringen i december, appen utvecklas snabbt och har nu haft 20 000 nedladdningar. Men vi har bara börjat, och hoppas att ni vill följa med oss på en mycket längre resa.

Onwards & upwards!
Jonas, Ann och teamet


  1. Men kom ihåg: Historisk ökning i värde är ingen garanti för att samma ökning kommer ske i framtiden. Pengar som du sparar i fonder kan i slutändan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det beloppet som du sätter in. ↩︎ ↩︎