Ladda ner

One size fits no one

Begreppet ”one size fits all” är vanligt i många olika sammanhang. I själva verket funkar det dock sällan bra. Nu är det även bevisat gällande fonder och pensionssparande.

Tre forskare vid Swedish House of Finance har studerat "soffliggarfonden" AP7 Såfa som samlar en stor del av svenskarnas premiepensionssparande, och resultaten publicerades i DI Digital i veckan. Fonden har varit framgångsrik och lyckats väl, och vi på Opti tycker att den gör det mesta rätt. Men nu visar forskning att resultatet tydligen skulle kunna ha varit ännu bättre om man hade gjort viss individanpassning. Dvs exakt det som vi på Opti gör för alla våra kunder i deras privata sparande.

Med enkla medel och smart teknologi kan man exempelvis ta hänsyn till spararens investeringshorisont, övriga sparande och syn på risk. Enligt rapporten skulle detta kunna höja spararnas avkastning med flera procentenheter. En av forskarna säger:

Det bättre utfallet kommer inte på bekostnad av att man sparar mer eller väljer en högre riskprofil utan om att man skräddarsyr sparandet. Det är en gratis lunch

Och vem vill inte ha en gratis lunch? Välkommen till ett skräddarsytt sparande hos oss, anpassat till just dig och din ekonomi!

Glad lucia!
Ann

PS. Här kan du läsa hela artikeln: https://digital.di.se/artikel/forskare-sparrobot-kan-lyfta-soffliggarfonden-ap7 DS.