Ladda ner

Lägre avgifter har sparat oss 11 miljarder, enligt SVT

Hej i sommarvärmen! Du missade väl inte SVT:s toppnyhet om att vi svenskar har sparat 11 miljarder kronor i lägre fondavgifter de senaste tio åren, enbart tack vare att vi valt billigare fonder? Och det är bara början – de beräknar att det finns 33 miljarder till att tjäna.

Siffrorna som SVT sammanställt kommer från AMF. Det är samma källa som vi hänvisar till för att visa att man hos Opti brukar halvera sina avgifter jämfört med att välja storbankens fondsparande. [1]

Men hos Opti gör vi mycket mer än att bara sänka dina avgifter! Du får dessutom ett bättre sparande tack vare våra smarta portföljer, som höjer avkastningen man förväntas få för samma risk. Och när du väl har öppnat sparandet så sköter vi om det åt dig; vi ser till att du alltid har bäst fonder, och våra rebalanseringar av ditt sparande gör att du både behåller rätt risk och får en högre förväntad avkastning. Allt med precis samma säkerhet som hos banken, såklart. [2]

Till alla er tusentals människor som redan börjat spara med Opti: Grattis till ett smart val, och tack för alla höga betyg ni ger oss!

Och till dig som inte börjat spara med oss ännu: Det är lugnt. Vi vet att det sällan står högst på priolistan – det var trots allt därför som vi startade Opti. Men det är fortfarande väldigt viktigt att spara rätt.

Så kom ihåg att vi finns här. Och att det faktiskt bara tar fem minuter – en enda gång – att komma igång med ett billigt och bra sparande som håller för livet!

Vad säger du, ska vi fixa det direkt? Kom igång nu!

Ha en underbar helg i sommarvärmen!

Allt det bästa,
Jonas, Ann och Opti-teamet

.

[1] Enligt AMF var snittet för den årliga avgiften för alla aktiefonder i Sverige 1,58 % år 2018. Opti:s portfölj med mest aktier har som jämförelse en total kostnad på 0,82 %. Då inkluderas allt: Opti:s avgift, avgifterna för alla fonder i portföljen, depåavgift och moms.

[2] Ja även hos Opti gäller såklart insättningsgarantin (Danske Banks, 100 000 euro), investerarskyddet (250 000 kr), och Mobilt BankID gör appen lika sänker som bankens.